Nagyvilág

Szandállal dobálták a jelöltet

Szandáljával dobta meg egy nő pénteken a kolumbiai elnökválasztás egyik jelöltjét.

A Konzervatív Párt elnökjelöltségére pályázó Andres Félipe Arias egy összejövetelen szólalt fel, de a hallgatóság gúnykacajjal fogadta, korruptnak kiáltották és távozásra szólították.

Ezek után, ahelyi televízió híradása szerint egy nő az első sorból szandáljával dobta meg a politikust, de nem találta el. Arias ekkor lelépett az emelvényről, mosolyogva visszaadta tulajdonosának a célt tévesztett lábbelit, majd csókot is dobott a dühös nőnek, aki viszont fogadkozott, hogy alkalomadtán ismét repülni fog a cipője feléje.

Arias egy az elnökjelöltek közül, akik Álvaro Uribe elnök nyomdokaiba kívánnak lépni, miután az alkotmánybíróság nem engedte meg, hogy az államfő újra indulhasson a májusi elnökválasztáson.

Arias a leköszönő elnök szövetségese, és korábban az agrártárcát vezette. A kolumbiai média “kis Uribének” szokta nevezni amiatt, hogy a keménykezű elnökhöz hasonló stílust honosított meg. Korrupciós vádak miatt nyomozás folyik ellene.
A kolumbiai incidens kísértetiesen hasonlított a két évvel ezelőtti esetre, amely George Bush akkori amerikai elnökkel történt egy bagdadi sajtótájékoztatón. Busht egy iraki újságíró dobta meg cipőjével, de nem találta el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik