Nagyvilág

Hároméves indiai gyermeket öltek Ausztáliában

Az Ausztráliában tanuló indiai diákok ellen elkövetett, rasszista indíttatású támadások és több hallgató megölése után egy hároméves indiai származású kisfiú meggyilkolásának híre rázta meg pénteken a földrésznyi ország lakosságát.

Az indiai diákok sérelmére elkövetett támadások miatt korábban már az újdelhi kormány is mély aggodalmát fejezte ki. A mostani bestiális esettel kapcsolatban azonban az ausztráliai rendőrség óvott az elhamarkodott következtetésektől és visszafogottságra szólított fel.

A hároméves kisgyerek szüleivel együtt látogatott Melbourne-be, és csütörtökön tűnt el. Holttestére a várostól 30 kilométerre egy cserjésben bukkantak rá. Az első halottkémi vizsgálat nem derített fényt a gyermek halálának pontos okára. “Gyilkossági nyomozás folyik, a legrosszabbat feltételezzük” – mondta Victoria szövetségi állam rendőrfőnök-helyettese.

Stephen Smith ausztrál külügyminiszter a minap fejezte be indiai látogatását, amelynek egyik célja éppen az volt, hogy megnyugtassa az indiai kormányt afelől: Ausztrália mindent megtesz az országban tanuló mintegy 120 ezer indiai diák biztonságáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik