Nagyvilág

Erős földrengés rázta meg Tajvant

Erős földrengés rázta meg csütörtökön Tajvan déli részét, a földmozgásban 64-en megsérültek, és károk is keletkeztek – közölte a tűzoltóság.

A tajvani meteorológiai szolgálat szerint a Richter-skála szerinti 6,4-es fokozatú földmozgás központja a dél-tajvani Kaohsziung város melletti hegyvidéken volt, 5 kilométer mélységben. Kaohsziung a sziget második legnagyobb városa másfél millió lakossal, Tajpejtől 400 kilométerrel délre. A földrengés helyi idő szerint a reggeli órákban történt. A földmozgás erejére jellemző, hogy az északabbra fekvő fővárosban,

Tajpejben is kilengtek az épületek, s áramkimaradások voltak. Fel kellett függeszteni a nagy sebességű vonatok közlekedését, mivel a földlökés következtében egy vonat kissé kisiklott a vágányokról. A déli Tajnanban egy textilgyárban tűz ütött ki a földlökés után, s hírek érkeztek arról, hogy gyöngébb szerkezetű házak összedőltek.

Tajvanon gyakoriak a földrengések, de általában nem nagy erejűek, és kevés kárt okoznak. 1999-ben azonban 7,6 fokozatú földrengés rázta meg a szigetországot, több mint 2300 ember halálát okozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik