Nagyvilág

80 áldozat az ugandai földcsuszamlásban

A legfrissebb adatok szerint már nyolcvan halottja van az Uganda keleti részén egész falvakat eltemető földcsuszamlásnak - közölte szerdán az ugnadai Vöröskereszt szóvivője.

Az eltűntek száma több mint négyszáz. Köztük van több mint száz gyerek is, akik egy később eltemetett boltban kerestek menedéket.

Eddig nyolcvan holttestet emeltek ki a mentőalakulatok három eltemetett faluban, amelyeket hétfőn temetett maga alá egy hatalmas földcsuszamlás – közölte az ugandai Vöröskereszt szóvivője. Catherine Ntabadde elmondása szerint az eltűntek száma négyszáz. Köztük van száz gyerek is, akik egy boltban kerestek menedéket a heves esőzések elől. A boltot később maga alá temette az egyes beszámolók szerint kétszáz méter széles földcsuszamlás.

A földcsuszamlást túlélt falusiakat elővigyázatosságból evakuálták az Uganda keleti, Kenyával határos részén található falvakból, miután újabb esőzésekre számítanak, és a talaj veszélyesen gyengének tűnik – írta a NewVision című ugandai weboldal. A területre kivezényelték a hadsereg egységeit, hogy a mentésben, és a segélyek osztásában segítsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik