Nagyvilág

Egy gyerek meghalt a viharban

Focizás közben halt meg egy kisfiú, mikor a tomboló vihar rádöntött egy fát Portugáliában.

Meghalt egy tízéves kisfiú a szél által kidöntött fa alatt Portugáliában, néhány órával azután, hogy az országra lecsapott az Atlanti-óceánon keletkezett szélvihar.

Kora este a heves széllökésektől kísért fergeteg Spanyolország északnyugati vidéke felé tartott. A polgári védelem honlapja arról tájékoztatott, hogy a kisfiút Paredesben, Portugália északnyugati részén érte a szerencsétlenség, miközben a falu temploma előtt rúgta a labdát.

Az ország közepét déltájban érte el a vihar, a magasabb körzetekben 140 km/h sebességű széllökésekkel, és egyre erősödött, amint északi irányba tartott. A hatóságok arra biztatták a lakosságot mind északon, mind az ország közepén, hogy maradjon otthon. A közlekedést sok helyen megnehezítik és veszélyessé teszik az utakra kidőlt fák.

A szélvihar még az éjszaka alakult ki Madeirától nyugatra. A szigeteken, ahol egy hete a viharos esőzés 42 emberéletet követelt, ezúttal nem okozott kárt az időjárás. Portugáliában, Spanyolországban és Franciaországban magas fokú riasztással várták a közelgő szélvihart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik