Nagyvilág

Három embert ölt meg egy óceánjáró

Kikötés közben a rakpartnak csapódott egy óceánjáró Egyiptomban, Sarm-es-Sejk tengerparti üdülőhelyen pénteken; a baleset három ember - valószínűleg tengerészek - halálát okozta, négyen könnyebben megsérültek.

A luxus-óceánjárón másfél ezer vakációzó utas tartott Dubajból az olaszországi Savonába, ahol a tervek szerint befejeződött volna 18-napos körútjuk. Az 55 ezer tonnás Costa Europa a kapitány szerint a viharos szél miatt sodródott a partnak. Az oldalán kétméteres lyuk keletkezett. A rendőrség szerint egy brazil, egy indiai és egy hondurasi állampolgár vesztette életét.

A jelentések ellentmondanak a tekintetben, hogy matrózok vagy utasok a halottak. A hajó tulajdonosa, a Costa Crociera cég azt állítja, hogy tengerészek, van viszont olyan egyiptomi hivatalos forrás, amely szerint utasok. A kapitány azt mondta, hogy a baleset időpontjában, hajnalban az összes utas aludt.

Egyiptom északi részén ítéletidő uralkodik. Kairóban csütörtök este felhőszakadás volt, s a gépkocsiforgalom szinte teljesen leállt az elárasztott utcák miatt. Az előrejelzés szerint homokviharral is számolni kell a hét végén az egyiptomi fővárosban. Alexandriában be kellett zárni a kikötőt az erős szél és a sajtó szerint hat méter magasságot is elérő hullámok miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik