Nagyvilág

Bosszúból öltek a maoista lázadók

Maoista lázadók rátámadtak egy falura, és legalább kilenc embert megöltek csütörtökön a kelet-indiai Bihár szövetségi államban. Tettük oka az lehetett, hogy rendőrségi informátoroknak tartották a falu lakóit.

Rendőrparancsnokok tájékoztatása szerint a támadást az állam fővárosától, Patnától 200 kilométerre délkeletre fekvő egyik faluban követték el a hajnali órákban.

A több mint száz fegyveres felgyújtott csaknem harminc kunyhót a településen. Az egyikben bent égett egy négytagú család. Öt másik ember akkor vesztette életét, amikor válogatás nélkül tüzet nyitottak a falusiakra. Hat lakost magukkal vittek. A lázadók azért támadták meg a falut, mert gyanújuk szerint lakói február elején segítettek a hatóságoknak kézre keríteni 11 társukat – tették hozzá.

Az indiai maoista lázadók több mint három évtizede folytatnak fegyveres harcot a hatóságok ellen, földet és munkát követelve a szegényeknek. Gyakran támadnak rendőrségi és kormányilletékesekre, akiket a földbirtokosokkal való együttműködéssel és a szegények kizsákmányolásával vádolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik