Külföld

Több pénz kéne az EU-elnökségünkre

admin
admin

2010. 02. 17. 14:30

Az EU-elnökségi munkacsoport szocialista társelnöke szerint ha a parlament kezdeményezi a magyar költségvetés vagy az európai uniós (EU) elnökségi büdzsé módosítását, az azt fogja célozni, hogy javuljanak a 2011-es magyar elnökségre való felkészülés pénzügyi feltételei.

A fideszes társelnök pénzgondokról beszélt a felkészülés kapcsán és a büdzsé módosítását nevezte lehetséges végső megoldásnak egy esetleges behozhatatlan késedelem elkerülése érdekében.

Alakul a rendezvénynaptár

Ha a parlament kezdeményezi a magyar költségvetés vagy az európai uniós (EU) elnökségi büdzsé módosítását, az azt fogja célozni, hogy a lehető legjobb irányba változzanak a 2011-es magyar elnökségre való felkészülés pénzügyi feltételei – jelentette ki az EU-elnökségi munkacsoport tizenharmadik ülése után szerdán, Budapesten a tanácskozás szocialista társelnöke.

Kocsi László a fideszes Németh Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatóján hozzátette, hogy a megbeszélés során terítékre kerültek a magyar rendezvénynaptár programpontjai, az előkészületek és a Duna-stratégia kialakításának aktuális ügyei.

Jó lett volna egy EU-s költségvetés

A fideszes társelnök azt hangsúlyozta, hogy jót tett volna a felkészülésnek, ha külön EU-s költségvetést készítettek volna.
Egyúttal felettébb kétségesnek nevezte, hogy az idén a felkészülésre szánt 9 milliárd forintból befolyik-e az a 2,1 milliárd forint, amelyet külföldi ingatlanértékesítésekből terveznek előteremteni.

Németh Zsolt úgy fogalmazott: emiatt már késnek a tárcák közötti pénzátutalások és a legutóbbi hír szerint a kormány március 15-ig biztosan nem juttatja el az érintett minisztériumokhoz az erre szánt összeget. Ha nincs pénz, akkor viszont nem lehet szerződéseket kötni – tette hozzá.
Véleménye szerint a logisztikai és infrastrukturális felkészülés is késedelmet szenved.

Kitért arra is, hogy 700 köztisztviselő európai uniós elnökségi pótléka a “levegőben lóg”, pedig ezeket a pénzeket tavaly nyár közepe óta kellene fizetni.

Annak kapcsán, hogy az elnökségi felkészülés ne szenvedjen behozhatatlan késedelmet, a lehetséges végső megoldásnak a költségvetés módosítását nevezte. Kijelentette, azt várják el a kormánytól, hogy adott esetben a büdzsé tartalékának terhére az idei uniós elnökségi költségvetésre különítsen el összegeket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.