Külföld

Az amerikaiak 90 százaléka elégedett párjával

admin
admin

2010. 02. 15. 08:59

A házasságban élő amerikaiak 90 százaléka elégedett választottjával - derült ki a CBS News felméréséből.

A vizsgálatban részt vevők közül ennyien állították, hogy ma is ugyanúgy döntenének, mint amikor igent mondtak párjuknak

Ez a házassági elégedettségi mutató Amerikában az utóbbi években nem változott lényegesen, 1995-ben 93 százalék nyilatkozott úgy, hogy jól választott magának házastársat.

A férjek és a feleségek véleménye azonban eltérő. Előbbiek elégedettebbek, 95 százalékuk választaná ugyanazt a nőt feleségéül. A feleségeknek viszont csak 85 százaléka gondolja úgy, hogy jól választott magának férjet.

A házastárs választásának megítélésében különbség tapasztalható a jövedelmi viszonyok tekintetében is: az évente 50 ezer dollárnál többet keresők 95 százaléka ma is ugyanazzal a partnerrel házasodna, míg a kevesebbet keresők körében csak 83 százalékos ez az arány.

A válaszolók legnagyobb arányban (49 százalékban) az egymás iránti tiszteletet jelölték meg a sikeres kapcsolat legfontosabb összetevőjeként.

A bizalom a legfontosabb a résztvevők 37 százaléka szerint, 10 százalék pedig a humorérzéket nevezte a tartós házasság zálogának. A szex mindössze 2 százalék számára a legfőbb tényező egy sikeres viszonyban, a pénzt senki sem nevezte a leglényegesebbnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.