Nagyvilág

Újabb leleplező DVD-k kerülnek elő

Dagad Németországban az egy héttel ezelőtt kirobbant adócsalási botrány, mert újabb adócsalókat leleplező DVD-ket árulnak Baden-Württembergben és Bajorországban is.

Egyre nagyobb méreteket ölt a Németországban az egy héttel ezelőtt kirobbant adócsalási botrány, ugyanis újabb, állítólagos adócsalókat
leleplező DVD-lemezeket kínálnak eladásra a tartományi hatóságoknak Baden-Württembergben és Bajorországban is.

Előzőleg a berlini kormány úgy döntött, hogy a kért 2,5 millió euróért
megvásárolja azt a lopott svájci banki adatokat tartalmazó DVD-t,
amelyet egy informátor 1500 adócsaló leleplezése érdekében
ajánlott fel az államnak.

Az illetékesek a hírek szerint mind Stuttgartban, mind Münchenben tárgyalásokat kezdtek az informátorokkal.

A német politikát amúgy is alaposan felkavaró ügy újabb szálai koalíciós feszültséget is eredményezhetnek a kormányt alkotó konzervatívok és a liberálisok között. Miközben az első DVD megvásárlásáról a konzervatív Angela Merkel kancellár és Wolfgang Schauble pénzügyminiszter döntött, egy vasárnapi interjúban a liberális igazságügyi miniszter erős fenntartásokat fogalmazott meg.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger pedig azt nyilatkozta, hogy az állam kötelessége a bűnözők üldözése, ez azonban nemcsak az adócsalókra, de az adatlopókra is vonatkozik és az állam tevékenységével nem ösztönözheti a lopott adatokkal való kereskedelmet. Szerinte a jövőben mindenképp meg kell akadályozni azt, hogy a kormány az adócsalás elleni harcban kétes személyektől kerüljön függő helyzetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik