Nagyvilág

Haiti elnöke fegyelmet kér

Haiti elnöke szolidaritásra és türelemre szólította fel a szigetország lakosságát, mert szerinte csak így tudják folytatni a segélyek szétosztását. Ráadásul hamarosan esős évszak érkezik, ez pedig nehezítheti a helyzetet, így még nagyobb szükség van a fegyelemre.

Haiti elnöke szolidaritásra, türelemre és fegyelemre szólította fel honfitársait annak kapcsán, hogy az élelmiszersegélyek és az átmeneti lakóhelyekül szolgáló sátrak szétosztása vontatottan halad a földrengés sújtotta karibi országban.

“A fegyelem fenntartásával, az egymás iránti szolidaritással és türelemmel érhető el, hogy megoldást találjunk az előttünk tornyosuló problémákra” – mondta René Préval és igyekezett eloszlatni azokat a gyanúsítgatásokat, hogy kormánya nem siet bajba jutott népe segítségére.

Préval azt is elmondta, hogy megérti a földönfutóvá vált lakosság elkeseredését, de amilyen ütemben érkeznek a sátrak, olyan tempóban tudják elhelyezni a fedél nélkül maradtakat. Ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz összegyűjteni a szükséges mennyiségű sátrat.

Az elnök figyelmeztetett arra, hogy közeleg az esős évszak, amikor a helyzet még bonyolultabbá válik. Ezért elvárja a szigetország lakosaitól a fegyelmet, mert a segélyeket szétosztók csak nyugodt körülmények között tudják folytatni tevékenységüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik