Nagyvilág

Lopott banki adatokat vesznek a németek

Miután Németország 2,5 millió euróért megvett egy DVD-t, ami állítólagos adócsalók adatait tartalmazza, Ausztria is fontolgatja a megvásárlását. Ha bebizonyosodik, hogy osztrákokról is találhatók információk a lemezen, a két ország jogszerű üzletbe kezdhet.

Eladásra kínálnak Németországban egy lopott banki adatokat tartalmazó DVD-t. Az adathordozó Ausztriát is érdekelné, mert azt sejtik, hogy osztrák adócsalók adatai is vannak rajta – jelentette a helyi sajtó.

Ha ez bebizonyosodik, akkor Németországnak jogsegélyt kell nyújtania Ausztriának – mondta a pénzügyminisztérium szóvivője a Der Standard című lapnak. Jogászok szerint pedig nem lenne akadálya annak, hogy Ausztria megvásárolja a DVD-t és hogy felhasználja az adatokat.

Miután a lemezt, ami 1500, svájci bankszámlával rendelkező állítólagos német adócsaló adatait tartalmazza, egy informátor felajánlotta a német államnak 2,5 millió euróért, a német pénzügyminiszter engedélyt adott a megvásárlására.

Ezek után a német pénzügyminiszter önkéntes jelentkezésre szólította fel a svájci bankszámlával rendelkező adócsalókat, mivel, azzal a büntetőjogi felelősségvonást elkerülhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik