Nagyvilág

Meghalt Ofélia

Tüdőrákban elhunyt Jean Simmons brit filmszínésznő, aki nagy történelmi filmek hősnőjeként vált ismertté és a Hamlet-ben nyújtott alakításáért 1949-ben Oscar- díjra jelölték. idősebb kroában több televíziós produkciókban szerepelt, köztük az Észak és Dél című filmsorozatban.

Elhunyt Jean Simmons brit filmszínésznő, aki nagy történelmi filmek hősnőjeként vált ismertté az ötvenes-hatvanas évek legnagyobb színészei mellett: a Hamletban Laurence Olivier-vel, a Palástban Richard Burtonnel játszott együtt, a Spartacus-ban Kirk Douglas, Peter Ustinov és Tony Curtis mellett dolgozhatott.

Az Idegen a cowboyok között című filmben Gregory Peck partnere volt, a Spartacusban Kirk Douglasé, de dolgozott Peter Ustinov és Tony Curtis mellett is. A Hamlet-ben nyújtott alakításáért 1949-ben Oscar- díjra jelölték.

A nyolcvanas-kilencvenes években elvétve jelent meg mozifilmekben, de túlnyomórészt televíziós produkciókban szerepelt. Ezek közül kiemelkedő az 1985-ben forgatott Észak és Dél című filmsorozat, amely az amerikai polgárháborút dolgozza fel. A másik kiemelkedő szerepét az 1983-ben forgatott Tövismadarakban nyújtotta.
Meghalt Ofélia 1

80 évesen, Santa Monica-i otthonában érte a halál, mert tüdőrákban szenvedett – jelentette a Los Angeles Times.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik