Nagyvilág

Fellángoltak a harcok Afganisztánban

A több tucat tálib és négy afgán rendfenntartó mellett két amerikai katona is meghalt szombaton.

Mintegy 30-an haltak meg szombaton Afganisztánban harc közben és merényletek következtében – jelentették hivatalos afgán források.

Köztük van legkevesebb 22 tálib harcos, két amerikai katona, négy afgán civil és egy rendőr. A két amerikai katona a nemzetközi biztonsági erőhöz (ISAF) tartozott, egy út mentén elhelyezett pokolgép végzett velük az ország déli részén.
Ezzel januárban idáig 22-re emelkedett az Afganisztánban meghalt amerikai katonák száma. Tavaly egész januárban ez a szám 14 volt.

Paktika tartományban, Afganisztán délnyugati részén a tálibok tűz alá vettek egy utasokkal zsúfolt gépjárművet. Három nő meghalt, három további utas súlyosan megsérült. Hoszt tartományban egy tizenéves fiú vesztette életét egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanása következtében.

Az északi Baglán és Kunduz tartományokban harcban halt meg legkevesebb nyolc tálib harcos és egy afgán rendőrtiszt. Hat tálib fogságba esett. A dél-afganisztáni Hilmend tartományban afgán és NATO-katonák megtámadtak egy tálib támaszpontot. A támadásban 14 tálib vesztette életét. Az afgán titkosszolgálat szerint a támaszponton bombagyár működött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik