Nagyvilág

Évekig húzódhat a klíma-megállapodás

Még évekig tarthat, amíg a rengeteg politikai és gazdasági ellentét ellenére megegyeznek a világ államai egy egységes egyezmény létrehozásáról - mondta Faragó Tibor, a koppenhágai klímacsúcs magyar tárgyalódelegációjának szakmai koordinátora. Arról is beszélt, hogy január végéig be kell jelentenie mindenkinek, hogy mennyivel csökkenti a káros anyag kibocsátást.

Január végén eldőlhet, hogy mennyire lesz komoly a decemberi klímacsúcson létrejött nemzetközi megegyezés. Egy jogi érvényű megállapodásra viszont még valószínűleg éveket kell várni – mondta el Faragó Tibor, a koppenhágai klímacsúcs magyar tárgyalódelegációjának szakmai koordinátora.

Azt is elmondta, hogy a klímacsúcson részt vevő államoknak idén január 31-ig kell bejelenteniük tényleges vállalásaikat a káros anyag kibocsátás csökkentésére és annak finanszírozására vonatkozóan.

Úgy vélte, a rengeteg politikai és gazdasági ellentét miatt még évekig is eltarthat, mire a világ államai megegyeznek egy egységes egyezmény létrehozásáról a klímaváltozás mérséklése érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik