Nagyvilág

Újabb rengés Haitin

Bár kitört a pánik, senkinem sem lett baja a szombati 4,5-ös erősségű rengéstől. A magyar csapat folytatja munkáját. Közben munkához látott Bush és Clinton is.

Kisebb, a Richter-skála szerint 4,5-es erősségű rengés keltett pánikot szombaton Haitin, de a szigetországban dolgozó magyar mentőcsapat tagjainak nem esett baja, folytatták munkájukat.

Az Egyesült Államok földtani intézete regisztrálta a szombati rengést, amely csak 4,5-es volt, szemben a keddi pusztító erejű, 7,0-es erősségű földmozgással.

A Haitin dolgozó baptista mentőcsapat sms-üzenetben tájékoztatott az utórengésről – számolt be az MTI-nek Révész Szilvia, a baptisták szóvivője. Az üzenet szerint újabb pánik tört ki, sokan az utcákra rohantak, újbóli hatalmas természeti csapástól tartva. A magyar mentőcsapat tagjainak nem esett semmi baja, folytatták munkájukat – mondta a szóvivő.

Az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb mentőműveletét hajtja végre a földrengés sújtotta Haitiban – mondta Barack Obama szombaton Washingtonban.

Az amerikai elnök két elődjének, George Bushnak és Bill Clintonnak a társaságában jelentette ezt be. A két volt elnök elfogadta Obama felkérését, hogy irányítsák annak az alapítványnak a tevékenységét, amely a természeti katasztrófa kárvallottjainak gyűjt adományokat.

Obama szerint a segélyek szétosztása hatalmas kihívást jelent. Egyben figyelmeztetett arra, hogy a segélyezési folyamat hónapokat vagy akár éveket is igénybe vehet. Obama közölte, hogy az amerikai állampolgárok egy külön erre a célra megnyitott internetes oldalon jelezhetik, hogy mekkora összeggel járulnak hozzá Haiti népének megsegítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik