Nagyvilág

A pápa meglátogatta a sérült bíborost

XVI. Benedek pápa szombaton meglátogatta a kórházban lábadozó Roger Etchegaray bíborost, aki a karácsonykor történt incidensben sérült meg.

Egy mentálisan sérült nő, a 25 éves Susanna Maiolo a Szent Péter bazilikában átugrott a biztonsági kordonon karácsonykor, és magával rántotta a földre az éjféli misére induló katolikus egyházfőt.

A nőt leteperték és elvonszolták a testőrök, de a tumultusban fellökték a francia bíborost, akinek eltörött a combcsontja. A pápának nem esett baja.

A 87 éves Etchegaray bíborost a római Gemelli klinikán ápolják a december végén sikeresen végrehajtott műtét után. Egészségi állapota szépen javul, és várhatóan a jövő héten elhagyhatja a kórházat.

A bíboros szombaton félórán át beszélgetett a pápával.

A svájci állampolgár, de olasz származású Maiolót szombaton kiengedték a Rómától 70 kilométerre levő Subiaco pszichiátriai intézetéből, ahol kéthetes kényszergyógykezelésen vett részt.

Orvosainak azt bizonygatta olasz sajtójelentések szerint, hogy “nem akart kárt okozni a Szentatyának”. A nőt több éve pszichiátriai problémákkal kezelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik