Nagyvilág

Légi csapások érték a Gázai övezetet

Az izraeli hadsereg több légi csapást mért csütörtök este a Gázai övezetre. A támadásoknak legalább két halálos áldozata van, két másik ember súlyosan megsebesült.

Az izraeli légierő négy bevetésben több támadást intézett gázai célpontok ellen, miután palesztin területről aznap akna- és rakétatámadások érték Izraelt. A légierő egyebek mellett egy gázai fegyvergyárat vett célba, és támadást intézett három csempészalagút ellen.

Palesztin orvosi források, illetve a Hamasz iszlamista szervezet biztonsági tisztviselői szerint az alagutak elleni támadásokban két ember életét vesztette, két másik pedig súlyosan megsebesült. Elképzelhető, hogy vannak további áldozatok is, akik valamely lerombolt alagútban rekedtek.

Más palesztin források szerint Hán-Júnisz városában is becsapódtak izraeli rakéták, és támadás érte az övezet déli részét is.

Néhány órával az izraeli légi csapások előtt palesztin fegyveresek tucatnyi aknát és rakétát lőttek ki Izrael területére, miután a zsidó állam bejelentette, hogy sikeres kísérletet hajtott végre rakéták elleni pajzsrendszerével, amellyel a Hamasz támadásai ellen védekezne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik