Külföld

Slota tart a magyar seregtől

admin
admin

2010. 01. 07. 11:08

Jan Slota a szlovák hadsereg harcképtelenségétől tart. A nacionalista szlovák politikus szerint nem lennének képesek megvédeni magukat egy támadás esetén.

A Szlovák Nemzeti Párt elnökét, Jan Slotát elkeseríti a szlovák férfiak harcképtelensége. A nacionalista politikus szerint a húszezres szlovák seregnek jó, ha a negyede lenne képes fegyvert fogni szükség esetén – írja a szlovákiai magyar nyelvű Új Szó. Ezzel az ötezer emberrel pedig Slota szerint képtelenség lenne bármit is megvédeni a „déli szomszédtól”.

Slota állítja, hogy Magyarországon kiképző táborokban készítik fel a magyar fiatalokat, akik megtanulják a fegyverhasználat és a hadi technika csínját-bínját. Bár Slota óva int bárkit attól, hogy rosszra gondoljon, de mi történik, ha délről mégis támadás érné az országot. Mert a magyar politikai viszonyok alakulása a szlovák szélsőjobboldali politikus szerint jelentős aggodalomra ad okot.

Miközben úgy tűnik, a szlovák reptéri biztonsági szolgálat 87,5 százalékos biztonsággal működik, a szlovák hadsereg állapota egyáltalán nem rossz. A szlovák hadsereg modernizálása tulajdonképpen a 2004-es NATO csatlakozás óta folyik. Bár a hadrendbe állítható, harcképes állampolgárok száma valóban nem túl nagy, a sorkatonaság 2005-ös eltörlése óta Szlovákiában is profi önkéntes hadsereg működik.

A szlovák és a magyar hadsereg egyébként jó kapcsolatokat ápol és rendszeres együttműködik külföldi békefenntartó missziókban Afganisztántól Ciprusig.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.