Nagyvilág

Több jemeni nagykövetségen megindult a munka

Kedden újra megnyitott az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország jemeni nagykövetsége, miután két napig biztonsági okokból zárva volt - közölte egy amerikai követségi alkalmazott.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szanaai nagykövetsége vasárnap közölte, hogy az arab-félszigeti al-Kaida terrorszervezet nem szűnő fenyegetései miatt bezárt. Barack Obama elnök egyik tanácsadója szerint Washington arra utaló jeleket kapott, hogy az al-Kaida támadásokra készül Jemenben. Az amerikai és brit nagykövetség hétfőn is zárva tartott.

Kedden Franciaország és Nagy-Britannia nagykövetségén is megindult a munka, de továbbra is zárva vannak a nagyközönség előtt – közölték a két külképviselet diplomatái. Az amerikai nagykövetség közleményben tudatta kedden, hogy a képviseletet a jemeni terrorelhárító erők egyik hétfői sikeres akciójának köszönhetően nyitották meg újra. A jemeni erők megöltek két felkelőt, az al-Kaida tagjait, akik feltehetően a nagykövetséget ért fenyegetések mögött álltak.

A japán nagykövetség konzulátusa is beszüntette a vízumok kiadását hétfőn. Egyelőre nem tudni, hogy a konzulátuson kedden megindult-e munka.

Hétfőn terrortámadások veszélye miatt újabb rendelkezésig bezárták Franciaország jemeni nagykövetségét is, a japán nagykövetség konzuli osztálya pedig felfüggesztette a vízumok kiadását és más tevékenységét. Csehország hasonló okokból bezárta szanaai nagykövetségének konzuli részlegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik