Nagyvilág

Bonyodalmat okozott egy utas egy amerikai repülőtéren

Több órást fennakadást okozott egy ellenőrizetlen légi utas vasárnap este a New York melletti Newark nemzetközi repülőterének egyik terminálján.

Egy azonosítatlan férfi úgy jutott át a C terminál ellenőrzőkapuin, hogy nem világították át. Ezt utólag észrevették, de a férfit később sem találták meg. Emiatt a terminálról visszarendeltek minden utast a kapuk előtti területre. Újbóli beléptetésük csak órák múltán kezdődött el. Ennek megfelelően hosszú ideig nem indítottak el egyetlen járatot sem a terminálról. Két-háromezer utas várakozott órákig. A közlekedésbiztonsági hatóság szerint az össze utas újbóli megvizsgálásával garantálni tudták, hogy a szóban forgó férfit is ellenőrizték.

Éppen vasárnap jelentette be a TSA, hogy megszigorítják a repülőgépen beutazók átvizsgálását; 14 országból, köztük a terrorizmust támogató államokból érkező minden utasra motozás és kézipoggyász-vizsgálat vár. A hétfőtől életbe lépő új szabályozás szerint a világ minden országából repülőgépen az Egyesült Államokba utazók körében gyakoribbak lesznek a véletlenszerű vizsgálatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik