Nagyvilág

Titkos hálózatot szervezett a Hamasz

Olyan mobiltelefon hálózatot épít ki a Hamasz, palesztin szélsőséges szervezet, ami lehallgathatatlan. Így az izraeli katonák nem szereznek tudomást arról, hogy hol tartózkodnak, tehát nehezebb lesz a két fél közötti harc.

Az Hamasz palesztin szélsőséges szervezet olyan mobilhálózatot helyez üzembe, amely lehetővé teszi, hogy a vezetői egymás közötti beszélgetését senki ne tudja lehallgatni. Ezt szakértők is megerősítették a The Jerusalem Post-nak. Szerintük nincs rá esély, hogy a lépést ellenző Palesztin Hatóság megakadályozza a munkálatokat.

Ihab Guszein gázai belügyminiszter állítja, hogy nincs tudomása az új kommunikációs rendszerről, a The Media Line Los Angeles-i központú, Közel-Keletre szakosodott hírügynökség viszont arról számol be, hogy a Hamász az egyiptomi határ alatt vezető alagutakon csempészett be telekommunikációs eszközöket Gázába.

Feltehetőleg abból okultak, hogy a tavalyi Öntött Acél izraeli hadművelet során a Hamasz vezetők kénytelenek voltak kikapcsolni mobiltelefonjukat, nehogy az izraeli katonák kideríthessék tartózkodási helyüket, így viszont nem tudták irányítani az ellenállást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik