Nagyvilág

Eltűnik a Microsoft Wordje

Egy bírósági határozat értelmében a Microsoft nem forgalmazhatja tovább az Office nevű csomagját, amely a Word nevű szerkesztőprogramot is tartalmazza. Ennek az az oka, hogy lopták néhány elemét.

A Microsoft egy bírósági határozatnak köszönhetően januártól nem forgalmazhatja a tengerentúlon az Office nevű csomagját, amelyekben benne van a Word program. Ennek megfelelően a 2010-es változat már nem is tartalmazza ezt az alkalmazást.

Azért döntöttek így, mert a Microsoft az I4i-től lopott el egy eljárást, azt, hogy a szövegszerkesztőben XML formátumba is lehet menteni az írásokat. Ez a kis cég beperelte őket és az elsőfokú ítélet szerint 290 millió dollárt kaptak volna. Ekkor fellebbezett Bill Gates, ezért újabb tárgyalások kezdődtek.

A cégóriás vezető szerepét nemcsak ez az ügy veszélyezteti, de a Google is ostromolja, ezért már nem az Internet Explorer a legtöbbek által használt böngésző, hanem a Mozilla Firefox.

A Newsweek szerint lehetséges, hogy menesztik a jelenlegi igazgatót, Steve Ballmert, mert a vezetése alatt a Microsoft részvényei közel 50%-ot estek és szinte minden produktumuk elvesztette vezető szerepét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik