Nagyvilág

Újabb balhé egy amerikai repülőn

Újabb incidens borzolta a kedélyeket vasárnap a Delta-Northwest amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatán, vagyis azon a járaton, amelyet karácsony első napján egy nigériai fiatalember fel akart robbantani.

A CNN beszámolója szerint megint csak egy nigériai utas okozott bonyodalmat azzal, hogy miután több mint egy órát töltött el a mosdóban, magáról megfeledkezve üvöltözött nem sokkal a leszállás előtt. A gép kapitánya rendkívüli intézkedéseket kért a detroiti légikikötő biztonsági szerveitől, amelyek ennek eleget is tettek.

A gép 255 utassal a fedélzetén rendben leszállt, a dühöngő férfit pedig őrizetbe vették.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei később közölték, hogy a férfinél nem találtak semmi olyan eszközt, vagy robbanószert, amellyel ártani tudott volna. A biztonsági intézkedéseket lefújták – közölték a repülőtéri illetékesek.

A televíziós képsorok tanúsága szerint a detroiti repülőtér leszállópályájának végén álló Airbus A300-as típusú repülőgépet mentők, tűzoltóautók és rendőrségi járművek vették körül. Az utasokat buszokkal szállították el. A betonon felsorakoztatott poggyászokat nyomkereső kutyák szaglászták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik