Nagyvilág

Szent István tiszteletére imádkozott a pápa

Megbocsátásról és a szegényekről beszélt a pápa híveinek, az őt fellökő nőről nem.

Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólította fel a híveket szombati Szent István napi úrangyala (angelus) imádságán XVI. Benedek pápa. Derűsnek látszott, amikor megjelent lakosztálya erkélyén, és üdvözölte a Szent Péter téren a esőben összegyűlt híveket.

Akárcsak az előző napi urbi et orbi áldásában, a pápa szombaton sem tett utalást arra, hogy csütörtök este a Szent Péter-bazilikában a karácsonyi mise kezdetén egy nő elsodorta: XVI. Benedek elesett, de felsegítették, s azonnal folytatta a szertartást.

A katolikus egyház első mártírjának, Szent Istvánnak tiszteletére mondott úrangyala imádság előtti szentbeszédében a pápa felszólította a híveket, hogy “imádsággal támogassák” azt “a számos hívőt, akik a világ különböző régióiban hitük miatt megpróbáltatásoknak és szenvedéseknek vannak kitéve”. Egyben kérte, hogy fogadják be és szeressék a szegényeket. Üdvözölte mindazokat, “akik nem adják meg magukat a rossz és az erőszak előtt, és lerombolják az emberek közötti korlátokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik