Nagyvilág

A cunami 226 ezer halottjára emlékeztek

Több ezren emlékeztek meg a 2004-es cunamira, ami Délkelet-Ázsia partait változtatta tömegsírokká. Szerzetesek és civilek egyaránt imát mondtak a 226 ezer áldozatért. Egy olyan templomban is szertartást tartottak, ahminek a tetején ragadt egy bárka annak idején.

Délkelet-Ázsiában ezrek emlékeztek meg szombaton az öt évvel ezelőtti pusztító szökőár áldozatairól. Közösen imádkoztak a 13 ország összesen 226 ezer halottjáért. A szertartást Banda Aceh tartományi fővárosban tartották, abban a kétemeletes épületben, amelynek tetejére halászbárkát sodortak annak idején a partról érkező hatalmas hullámok. Boediono indonéziai alelnök arról beszélt, hogy Aceh tartományt sikerült újjáépíteni a hazai és a nemzetközi segítségnek köszönhetően.

Thaiföldön is szerzetesek ezrei imádkoztak az elhunytak üdvéért egy halászfalunál, amelyet a cunami csaknem teljesen eltörölt a föld színéről. Az országban 5398-an haltak meg, köztük több ezer külföldi. A hullámok hat part menti tartományt árasztottak el, tömegsírokká változtatva a világ legszebb strandjait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik