Nagyvilág

Amerikai repülőt robbantottak volna

Terrorakciót akart végrehajtani egy nigériai férfi egy amerikai repülőgépen. A lábához erősített szerkezettel akarta felrobbantani , de ehelyett magát sebesítette meg, hiszen harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A kihallgatásakor elmondta, hogy az Al-Kaida megbízottja. Ezt is vizsgálják az amerikai hatóságok és a nyomozásba beszállt a Scotland Yard is.

Egy nigériai férfi próbált felrobbantani egy amerikai repülőgépet, de nem sikerült működésbe hoznia a lábára erősített robbanószert, amikor a gép ereszkedni kezdett. A Fehér Ház terrortámadási kísérletnek minősítette az esetet. Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának elnöke pedig elmondta, hogy a férfi csak magát sebesítette meg és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

A férfit őrizetbe vették és kihallgatásakor azt állította, hogy az al-Kaida nevében akarta végrehajtani a merényletet. A BBC szerint azt mondta, hogy Jemenben szerezte be a robbanószert.

A repülőn utazók egy villanást láttak és füstszagot éreztek, ezután többen rávetették magukat a nigériai utasra, majd a tüzet poroltóval és vízzel gyorsan eloltották.

A eset után Barack Obama amerikai elnök megerősíttette a reptereken a biztonsági előírásokat, pedig Hawaiion vakációzik. Viszont folyamatos tájékoztatást kap, ezért tanácskozott már a nemzetbiztonsági tanácsadóival, jelentette a CNN.

Az amerikai hatóságok vizsgálják, hogy az eset része lehetett-e egy nagyobb tervnek, és értesítették nemzetközi szövetségeseiket is. A nyomozásba a Scotland Yard is bekapcsolódott, miután adatok utalnak arra, hogy a nigériai illetőségű gyanúsított Londonban élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik