Nagyvilág

Krokodilostul mentik a hídomlás sérültjeit

Krokodilok nehezítik az indiai híd-szerencsétlenség áldozatainak mentését. Közel 50-en szorultak a leomló kövek alá, ők mind építőmunkások, akik éppen ácsolták a hidat. További 17-en már meghaltak a balesetben.

Legalább 17 ember vesztette életét India nyugati részén egy híd beomlása miatt. A hidat éppen építették a Csambal folyón amikor a katasztrófa történt. Tizennégy építőmunkás akkorát zuhant, hogy súlyosan sérülésekkel kellett őket kórházba szállítani; de hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma később meghaladhatja a harmincat is, mert 50 munkást maguk alá temettek a romok – írja a newkerala.com.

“Látjuk a holttesteket a romok között, néhány holttest a folyón úszik” – közölte egy helyi tűzoltó. A folyami krokodilok miatt azonban csaknem lehetetlen az áldozatok kihalászása.

Az építési munkálatok 2007-ben kezdődtek Kota városa közelében, egy dél-koreai és egy indiai cég irányításával. A rendőrség mindkét vállalat ellen eljárást kezdeményezett gondatlanság címén. Két mérnököt már őrizetbe is vettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik