Nagyvilág

II.Erzsébet: 2009 felejthető

Megtartotta szokásos karácsonyi beszédét az angol királynő. II. Erzsébet az afganisztáni erővállalásokról és a válságról beszélt. Továbbá felejthető évnek nyilvánította 2009-et, de arra buzdított mindnekit, hogy reménykedjen.

A brit erők és szövetségeseik afganisztáni áldozatvállalását, valamint az éppen hatvan éve alakult Nemzetközösség országainak együttműködését méltatta hagyományos karácsonyi üzenetében a brit uralkodó – tudósított a Telegraph.

II. Erzsébet királynő, aki egyben a brit hadsereg főparancsnoka is délutáni beszédében kijelentette, bizonyos abban, hogy Nagy-Britanniában “mindenkire hatással vannak az afganisztáni fejlemények”, és mindenkit elszomorítanak a hadsereg veszteségei. Ezzel arra utalt, hogy az afganisztáni hadszíntéren eddig összesen 243 brit katona esett el, közülük 106 az idén.

Azt is hozzátette, hogy szerinte minden évnek saját karaktere van. Egyik elégedettséggel tölt el, másikat jobb elfelejteni. 2009-et is ezek közé sorolja, azért, mert továbbra is meg kell küzdenünk a gazdasági válság hatásaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik