Nagyvilág

Berlusconi megbüntetné támadóját

Silvio Berlusconi olasz kormányfő ugyan megbocsátott támadójának, de arra kérte az olasz igazságszolgáltatást, hogy ne hagyja büntetlenül a történteket, s ítélete legyen olyan, amely segít megelőzni az újabb támadásokat más vezetők ellen.

Az olasz média szerint a 73 éves kormányfő a Milánótól mintegy 40 kilométerre lévő Arcore helységben lévő villájába van, s ezt akkor mondta, amikor telefonon beszélt a Szabadság Népe nevű pártja római képviselőivel.

“Emberileg megbocsátok neki. Önök tudják, hogy nem vagyok haragtartó” – mondta Berlusconi. A kormányfő ugyanakkor azt is értésre adta, hogy a bírósági ítélet támadója, Massimo Tartaglia ellen nem lehet túl enyhe, nehogy az a benyomás alakuljon ki, hogy büntetlenül lehet megúszni a kormányfő vagy más a hatalmi intézmények képviselői elleni támadásokat. Massimo Tartaglia édesapja az olasz sajtónak nyilatkozva köszönetet mondott a kormányfőnek a megbocsátásért.

A pszichiátriai kezelés alatt álló férfi december 13-án Milánóban támadta meg Berlusconit. A 42 éves Tartaglia a milánói dóm kicsinyített másával dobta meg, és találta arcon Berlusconit. A fémszobor súlyos sérüléseket okozott, a kormányfő egy liter vért veszített, eltört az orra, letört két foga, felszakadt az alsó ajka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik