Nagyvilág

Betiltják a bikaviadalokat a katalánok

Spanyolország katalán területeiről nemsokára eltűnhetnek az ország nemzeti jelképének számító bikaviadalok, ugyanis a regionális parlament megszavazta az erre vonatkozó törvényjavaslatot. Az új törvény létrejöttét állatvédők is támogatják.

A katalóniai regionális parlament egy különös javaslatról szavazott, miszerint bizonyos, katalán területeken betiltanák a közkedvelt bikaviadalokat. 67 képviselő közül 59-en igennel szavaztak a módosításokra, a többiek pedig tartózkodtak. A továbbiakban arról tárgyalnak, hogy hol vezessék be a korlátozást – tudósít a typicallyspanish.com.

A törvénytervezet az állatvédő humanisták kezdeményezésére született meg, de ahhoz váratlanul a nacionalista csoportok is csatlakoztak, minthogy ők idegen, azaz spanyol hagyományt látnak a viadalokban.

A kezdeti állatvédő akció mára nemzeti üggyé vált, és sokan csak azért csatlakoztak hozzá, mert elutasítják, sőt gyűlölik a spanyol államot. Ma egyre többen vélik úgy, a bikák leölése nem méltó a katalán jellemhez, így a témában megjelenített ideológiai töltet könnyen elérheti hatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik