Nagyvilág

A Csalagútban rekedt 2000 utas

Több, mint kétezer utas ragadt bent a La Manche-csatorna vasúti alagútjában, mert három Eurostar szuperexpressz műszako okokból leállt. A hibát a kinti levegő és az alagúton belüli, melegebb levegő hőmérséklete közötti különbség okozza.

A Csatorna-alagútban rekedt három Eurostar szuperexpressz, ezért szünetel a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő La Manche-csatorna alatti vasúti közlekedés – közölte az Eurostar szóvivője.

A műszaki hibát az okozta, hogy nagy a különbség a kint fagyos és az alagúton belüli, melegebb levegő hőmérséklete között. A szóvivő elmondása szerint “súlyos problémák” vannak a Párizsból Londonba tartó utasszállító vonatokkal a havazás és az erős hideg miatt.

Két szerelvény utasait reggel egy üres autószállító vonat fogja kihozni az alagútból, a harmadik vonatot a rajta utazókkal együtt mozdonnyal fogják Anglia felé elvontatni. Az alagútban rekedt vonatokon összesen több mint kétezer utas van – mondta a szóvivő. Azt nem tudta megmondani, mikorra állhat helyre a forgalom az alagútban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik