Nagyvilág

A karácsonyi üdvözlő lapokon is spórolnak az amerikaiak

Kevesebbet utaznak az év végén, és kevesebb karácsonyi üdvözlő lapot küldenek egymásnak az amerikaiak a recesszió miatt.

Az Egyesült Államokban több mint a fele azoknak az embereknek, akik otthonuktól távol szerettek volna pihenni az ünnepek alatt, nem utazhatnak, vagy lényegesen kisebb utazást szerveznek, amit a bizonytalan gazdasági helyzettel indokolnak. Sokan egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan családjukkal repülőre üljenek és nagyobb távolságokra elutazzanak – derült ki a USA Today és a Gallup intézet közös kutatásából.

A megkérdezettek egyharmada elmondta, hogy a korábbi tervekkel szemben a nehéz gazdasági helyzet miatt nem utazik sehová, és az utazóknak is az egyharmada lecsökkentette a távolságot és a költségeket.

A gazdasági recesszió ugyancsak kedvezőtlenül hatott az ünnepi postai forgalomra: az amerikaiak kevesebb karácsonyi üdvözlő lapot küldenek egymásnak. Sokan lemondanak arról, hogy hozzátartozóiknak, barátaiknak és ismerőseiknek lapokat, és mindegyikhez 44 centes belföldi bélyeget vásároljanak. A Hallmark, az egyik legnagyobb képeslapgyártó vállalat becslése szerint az idén 1,8 milliárd lapot küldenek egymásnak az amerikaiak, szemben a korábbi években küldött 2 milliárddal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik