Nagyvilág

Újból meg akarták támadni Berlusconit?

Szerdára virradó éjjel olasz biztonsági őrök egy milánói kórházban elfogtak egy 26 éves fiatalembert Silvio Berlusconi miniszterelnök kórterme előtt.

A torinói fiatalembert azután fogták le, hogy kiszállt a liftből Berlusconi kórházi szobájának emeletén hajnali két óra körül. Állítása szerint nem volt agresszív szándéka, csak üdvözölni óhajtotta a sérült kormányfőt. Valószínűleg pszichés zavarai vannak az első beszámolók szerint.

A rendőrség várhatóan szabadon bocsátja majd a férfit, akit Berlusconi híveként írtak le. Autójában hokiütőket és konyhakéseket is találtak. Mint utóbb kiderült, a férfi hokijátékos, de a késekre – azon kívül, hogy a csomagtartóban szállította azokat – nem tudott magyarázatot adni.

Berlusconit vasárnap este támadták meg egy milánói nagygyűlésen, merénylője egy fémszobrot vágott hozzá. A miniszterelnök megsebesült a száján, orrcsontja eltört, és két foga is megsérült. Az olasz kormányfőt vasárnap egy zavart elméjű férfi bántalmazta az
észak-olaszországi nagyvárosban egy választási nagygyűlés után, majd a
San Raffaele kórházba szállították.

A tettes, a 42 éves Massimo Tartiglia a rendőrségi fogdából bocsánatkérő levelet küldött Berlusconinak, s abban “gyáva és meggondolatlan” lépésnek nevezte támadását. Szerdán egy milánói bíró elutasított Tartiglia ügyvédeinek kérvényét, hogy védencüket a börtönből pszichiátriai klinikára helyezzék át.

Az olasz kormányfő szóvivője azt mondta, hogy szerdán a kormányfőnek kellemetlen éjszakája volt. Rosszabbul aludt, mint a két megelőző éjjel, erősödtek a fájdalmai, és kiújult korábbi nyaktájéki panasza is. Kedden telefonhívást kapott Barack Obama amerikai elnöktől, aki jobbulást kívánt neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik