Nagyvilág

Hullanak a fejek Permben

142-re emelkedett a permi diszkótűz halálos áldozatainak száma. Megmozdult a politika is.

Péntekre 142-re emelkedett az oroszországi Permben a múlt hét végén tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma – közölte a permi kormányzói hivatal sajtószolgálata.Négy város kórházaiban 89 sérültet ápolnak, közülük 33 van súlyos, életveszélyes, további 46 súlyos állapotban.

A szombatra virradó éjszaka kiégett permi éjszakai klubban a vizsgálatok további szabálysértésekre derítettek fényt: azon kívül, hogy a menekülési útvonalként is használható nagy kirakat-ablakokat egy engedély nélküli bővítés során befalazták, a mennyezetet és a falakat gyúlékony, illetve égéstermékként mérgező gázokat kibocsátó anyagokkal burkolták, a klub törvénybe ütköző módon kapta meg az alkohol árusítására feljogosító engedélyt, és a legtöbb munkatárs “feketén” dolgozott a szórakozóhelyen.

Vlagyimir Putyin kormányfő a kormányülésen korruptnak és hozzá nem értőnek nevezte az orosz bürokráciát, megjegyezve, hogy összenőtt az üzleti élettel. Úgy vélte, hogy ezt reflektorfénybe állította a permi tragédia, amely bárhol megtörténhetett volna.
Permben tovább hullanak a fejek: büntető eljárást indítottak többek között Vlagyimir Muhutgyinov, a helyi tűzvédelmi felügyelet vezetője és egy felügyelője ellen. Korábban Muhutgyinovot Szergej Sojgu miniszter felfüggesztette állásából, mire a férfi szívinfarktussal kórházba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik