Nagyvilág

Otthon figyelik Polanskit

Házi őrizetbe került Roman Polanski, miután hárommillió euró óvadékot fizettek érte. Egy elektronikus karkötőt kell viselnie, amíg döntenek kiadatásáról.

Megérkezett a börtönből gstaadi villájába Roman Polanski, két hónapi fogva tartás után. A világhírű rendező hárommillió eurós óvadék fejében kerülhetett házi őrizetbe – tudósított a BBC.

Rendőrségi konvoj kísérete otthonába, ahol családja várta. Őt nem lehetett látni az elsötétített ablakok miatt, csak a feleségét, Emanuelle Seignert, aki az ablakukból figyelte. A hatóságok viszont megerősítették, hogy valóban a kocsik egyikében ült.

Házát egy magán biztonsági cég mellett a rendőrség is őrzi. A villa közvetlen környékét pedig lezárták az idegenek elől. A kisvárost több tucatnyi újságíró lepte el, de a környéken lakó közül is szép számban jelentek meg a nyaralónál.

A 76 éves Polanski mindaddig házi őrizetben marad, míg a svájci hatóságok eldöntik, eleget tegyenek-e az amerikai kiadatási kérelemnek. A rendezőnek addig is elektronikus megfigyelőként szolgáló karkötőt kell viselnie, és nem hagyhatja el házát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik