Nagyvilág

Több jelentkező az expresszmerényletre

Már két szervezet is magára vállalta a Nyevszkij expressz elleni, 26 halálos áldozatot követelő robbantásos merényletet.

Egy szélsőséges kaukázusi szervezet is jelentkezett a Nyevszkij-expressz elleni, 26 halálos áldozatot követelő robbantásos merénylet elkövetőjeként.

A KavkazCenter hírportál közölte, hogy a szerkesztőségébe érkezett egy levél a Doku Umarov vezette Kaukázusi Emirátus nevű szervezettől, amely közli, hogy egyik “diverziós csoportja” hajtotta végre pénteken a Moszkvából Szentpétervárra tartó vonat elleni támadást. A szervezet kijelenti: mindent megtesz azért, hogy kiterjessze harcát Oroszország területén. Folytatják akcióikat addig, amíg a “megszállók a Kaukázusban nem vetnek véget azon politikájuknak, hogy pusztán vallási alapon gyilkolnak egyszerű muzulmánokat” – írták.

Korábban már egy Combat 18 elnevezésű neonáci szervezet is vállalta a felelősséget. Őket egy neonáci szervezet katonai szárnyának tekintik. Tagjai már számos esetben öltek meg muzulmánokat, cigányokat és antifasisztákat, de csak néhány esetben kerültek bíróság elé.

A hatóságok egyelőre kétkedéssel fogadták a bejelentéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik