Külföld

A minaretek mellé állt a Vatikán

admin
admin

2009. 11. 30. 14:05

A Vatikán egyetért a svájci püspöki konferencia azon véleményével, miszerint a minaretépítések betiltása "súlyos csapást jelent a vallásszabadságra" - közölte hétfőn a bevándorlókkal foglalkozó pápai tanács elnöke az előző napi svájci népszavazással kapcsolatban.

“Nem értem, hogyan lehet korlátozni egy kisebbség szabad vallásgyakorlását, vagy megtiltani egyes csoportoknak, hogy saját templomuk legyen” – mondta Antonio Maria Sveglio.

“Természetesen mindenhol lehet érezni idegenkedést és félelmet, de egy kereszténynek képesnek kell lenni ezen túllépni, még akkor is, ha ez egyoldalú marad” – tette hozzá.

Felix Gmür, a svájci püspöki konferencia főtitkára vasárnap elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a svájciak több mint 57 százaléka támogatásáról biztosította a népszavazáson azt a kezdeményezést, hogy tiltsák meg az új minaretek építését az országban.

“A referendum eredménye súlyos csapást jelent a vallásszabadságra és az integrációra” – mondta a főtitkár a második vatikáni zsinatra hivatkozva, amely kimondta, hogy minden vallás követőinek joguk van vallási célú épületek emelésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.