Nagyvilág

Újabb izraeli légicsapás a Gázai övezetben

Izraeli harci gépek ismét légicsapásokat hajtottak végre vasárnap hajnalban a Gázai övezetben különböző célpontok ellen, és hét palesztint megsebesítettek - közölték palesztin egészségügyi dolgozók.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője elmondta: azért indították a légi támadást, mert szombat reggel Szderót városa mellett becsapódott egy rakéta, amelyet az övezetből indítottak el.

Gépeik két üzemet vettek célba, amelyekben a hadsereg gyanúja szerint fegyvergyártás folyt, valamint egy csempészalagutat az Egyiptommal közös határon – tette hozzá.

Palesztin szemtanúk és egészségügyi alkalmazottak szerint a gépek egy fémöntőműhelyt, egy lakókocsit és több csempészalagutat találtak el.

A Szderót mellett becsapódó rakéta nem okozott sérülést szombaton. Egy olyan kisebb iszlamista csoport jelentkezett a rakétatámadás végrehajtójaként, amelyet az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel társítanak.

A Gázai övezetben működő fegyveres palesztin szervezetek éppen szombaton egyeztek meg az övezetet irányítása alatt tartó Hamász iszlám fundamentalista mozgalommal, hogy megfékezik a dél-izraeli települések elleni támadásokat.

A legnagyobb gázai erőt képviselő szervezet jobbára tartózkodik az Izrael elleni rakétatámadásoktól azóta, hogy az izraeli hadsereg tavaly december végén, január elején háromhetes offenzívát hajtott végre ellene az övezetben.

A kisebb iszlamista szervezetek viszont nem szüntették be rakétámadásaikat, bár ritkították azokat az év folyamán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik