Nagyvilág

Medvegyev: elavult az orosz vezetés

Medvegyev, Putyin és Orbán jelenlétében tanácskozik a hatalom pártjának nevezett, több mint kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt.

Medvegyev elnök, Putyin kormányfő és Orbán Viktor az Európai Néppárt alelnökeként részt vesz az Egységes Oroszország Párt tanácskozásán.

Medvegyev elmaradottnak nevezte, hogy az orosz gazdaság elsősorban a nyersanyagexportra támaszkodik, s a párt fő feladatának tartja a gazdaság korszerűsítését.
Hangsúlyozta: az országnak “újratöltésre” van szüksége a társadalmi viszonyok területén. “A gazdaságot nem vesztegetéssel és lefölözéssel kell megteremteni, hanem a legújabb, versenyképes előnyökkel” – mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Egységes Oroszország Párt némely szervezete összekeveri a demokratikus és az adminisztratív eljárást, és tevékenysége az intrikákra korlátozódik.

Úgy vélte, jó irányba mutató változást csak az hozhat, ha maga a párt is megváltozik: ha nem akar elavulttá lenni, elidegenedni az élettől és saját választóitól, korszerűvé, rugalmasabbá és nyitottabbá kell válnia.

Ezentúl módosított programmal dolgoznak és az új szabályok fogják kötelezni a párttagokat a vitákban való részvételre. Az Egységes Oroszország Párt ugyanis a legutóbbi néhány választáson elzárkózott a nyilvános vitákban való részvételtől. Kétmilliós tagsága mellett mégis 60-70-80 százalékos arányú győzelmeket arat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik