Nagyvilág

Utasok perlik a Boeinget

Beperli a Boeing repülőgépgyártó céget tíz utas, aki tavaly a British Airways egyik járatának kényszerleszállásakor megsérült a londoni Heathrow repülőtéren - közölte csütörtökön az őket képviselő ügyvédi iroda.

A brit légitársaság Pekingből érkező Boeing 777-es gépe 2008. január 17-én kicsúszott a leszállópályáról, miután az egyik hajtóműve hirtelen leállt. A 136 utas és a 16 fős legénység túlélte a balesetet, de többen megsérültek.

A Stewart Law ügyvédi iroda, amely tavaly a légitársaságok ellen balesetek miatt benyújtott keresetek 20 százalékát intézte, elmondta, hogy 10 ember megbízásából nyújtott be keresetet Illionois szövetségi állam bíróságán, és 15 másik utas nevében is feljelentésre készül. A felperesek többsége brit állampolgár, de vannak közöttük kínaiak is – közölte az iroda egyik munkatársa.

A légiközlekedési balesetek ügyében vizsgálódó brit iroda (AAIB) még most is nyomoz a baleset ügyében, és két jelentésében is megállapította, hogy csökkent a motorokba áramló üzemanyag, amikor a gép leszálláshoz közeledett. Az AAIB szerint feltételezhető, hogy az üzemanyag-vezetékekben jég halmozódott fel.

A Stewart Law beadványában arra hivatkozik, hogy a gép meghibásodott. Kedvező ítélet esetén az utasok fejenként 600 ezer font (670 ezer euró) körüli összegre számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik