Nagyvilág

Egyre több amerikai éhezik

A gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség miatt tizennégy éve nem tapasztalt szintre emelkedett az alultáplált és az éhező amerikaiak aránya – ismertette a The New York Times.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium éves jelentése szerint 17 millió amerikai háztartásnak jelent gondot, hogy előteremtse az élelmet, ők az amerikai népesség közel 15 százaléka. Az elmúlt 14 évben még nem volt erre példa.

Különösen aggasztó – emeli ki a The New York Times -, hogy jelentősen nőtt a rendszeresen éhező gyermekek száma. 2008-ban közel ötven százalékkal emelkedett, azaz 6,7 millióra duzzadt azon amerikai családok száma, akiknek mindennapi nehézséget jelent az élelem előteremtése. Másfélszeresére nőtt azon családok száma is, amelyekben a szülők és a gyerekek egyaránt rendszeresen éheznek.

Szakértők szerint az alultápláltak és az éhezők számának növekedéséért a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség a felelős. Elemzők valószínűsítik, hogy 2009-ben a munkahelyek számának csökkenése miatt tovább romlik az amerikai szegények helyzete, és még több család számára jelent majd nehézséget a napi betevő előteremtése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik