Nagyvilág

Kínában már az óvszert is hamisítják

A kínai rendőrség illegális óvszergyárakat leplezett le - adja hírül a Tha Times.

A hatóságok szerint a Hunan tartományban működő üzemekben kétmillió rossz minőségű, a nemi betegségektől sem védő kondomot gyárthattak, amelyeket aztán ismert óvszergyártók termékeként árultak – értesült a londoni konzervatív napilap.

A kínai média beszámolói szerint a neves márkák termékeiként forgalmazott illegális üzemekben előállított silány kondomok nem biztonságosak, és sem a nem kívánt terhesség, sem a nemi betegségek megelőzésében nem segítenek.

A rendőrségi rajtaütéskor a gyárban dolgozók éppen növényi olajjal síkosították az óvszereket, amelyeket aztán fertőtlenítés nélkül csomagoltak.

A hatóságok beszámolója szerint március óta több mint kétmillió hamis óvszert gyártottak, és a készlet felét már piacra is dobták. Szakértők szerint Kína egyes tartományaiban a boltokban kapható óvszerek akár harmada is rossz minőségű hamisítvány lehet.

A napilap kitér rá, hogy a hamis óvszereket leginkább csak az áruk alapján lehet azonosítani: a gyógyszertárakban kapható steril és ellenőrzött kondomok harmadáért árusított márkás termékek nagy valószínűséggel hamisítványok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik