Nagyvilág

Felrobbant, és ég egy orosz fegyverraktár

A Volga menti Uljanovszkban robbanás miatt tűz ütött ki egy fegyverraktárban pénteken; az első, meg nem erősített hírek szerint 35 ember eltűnt.

Szergej Morozov, Uljanovszk megye kormányzója elmondta: úgy tudják, a tűz kitörése idején mintegy 40-en tartózkodtak abban a műhelyben, ahol a robbanás történt. Egyelőre 35 embert keresnek, s a kormányzó este úgy nyilatkozott: nem sok remény van arra, hogy életben találnak közülük bárkit.

A védelmi minisztérium sajtóosztályán közölték: ketten életüket veszítették a szerencsétlenségben, ők a fegyverraktár saját tűzoltószolgálatához tartoztak.

A kormányzó kijelentette: teljességgel valószínűtlennek tartja, hogy a katonai raktárban terrorcselekmény okozta volna a tüzet.

A raktárhoz közeli épületekben sok ablak kitört, az emberek a földre feküdtek, így védekezve az esetleges repülő szilánkok ellen. Legtöbben irataikat és értékeiket összeszedve elhagyták lakásaikat, de estére minden evakuáltat el tudtak helyezni a város szállodáiban és iskoláiban.

A helyszíni beszámolók szerint estére a robbanások egyre ritkábban hallatszottak, a tájékoztatás szerint a tüzet lokalizálták, de az oltás a szakértők számításai szerint még legalább reggelig eltart.

A védelmi minisztérium feltételezése szerint a tüzet okozó robbanás lőszerek megsemmisítése közben történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik