Nagyvilág

Slota magyar bosszút sejt

A szlovák parlament emberi jogi bizottságának magyar elnöke Jan Slota egyhavi képviselői fizetésének elvételét javasolta, mert októberben nem vett részt a bizottság ülésein. Slota ezt a magyarok bosszújának tartja.

„Meggyőződésem, hogy ezzel egyértelműen azt akarják megbosszulni, hogy a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a napokban már harmadszor tett javaslatot a főügyészségen a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) betiltására annak államellenes és szlovákellenes tevékenysége miatt” – jelentette ki az SNS elnöke újságírók előtt csütörtökön Zsolnán.

Berényi József szerdán közölte: Slota elveszíti egyhavi képviselői fizetését és összes juttatását, mert októberben igazolatlanul hiányzott a parlament emberi jogi bizottságának üléseiről.

Slota most azt állította, hogy két bizottsági ülés idején a parlament plénumának tanácskozásán vett részt, máskor pedig szóban kimentette magát. Szerinte a bizottságok üléseit az elnökök nagyon kaotikusan hívják össze.

„Én akkor járok a bizottsági ülésekre, ha az az SNS-nek, s nem pedig az MKP-nek fontos” – húzta alá. Hangsúlyozta, hogy ő nem „gombnyomogató” képviselő, hanem politikus, aki „a szlovák érdekek védelmében” dolgozik. Szerinte éppen ez az oka annak, amiért őt annyira támadják.

„Ez a lényeg, ez a munka, s nem az, ha valahol csak úgy üldögélek. Én a képviselők felét nem is ismerem, mert nullák” – fejtette ki a magyar- és cigányellenességéről elhíresült politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik