Külföld

Lefejezik a The Washington Timest

admin
admin

2009. 11. 10. 21:12

A médiapiaci és gazdasági recesszió elérte az amerikai főváros 27 éve alapított konzervatív újságját, a The Washington Timest is, amelynek vezetését lefejezték - írta a liberális The Washington Post.

A Moon-szekta által 1982-ben létrehozott orgánum – az egyház folyamatos anyagi támogatásának köszönhetően – mindeddig átvészelte a gazdasági nehézségeket, még azokban az időkben is, amikor a vetélytársak komoly leépítésekre és átszervezésekre kényszerültek. A koreai Egyesítés Egyháza – amelyet Sun Myung Moon az 1940-es években alapított – amerikai szakértők szerint több mint 1,7 milliárd dollárt fordított az újság fenntartására annak 20. születésnapjáig.

A lap az egyház védőernyője alatt szinte érzéketlen volt a nyomtatott sajtó olvasótáborának megfogyatkozására, valamint a reklámbevételek csökkenésére, amely tényezők az utóbbi években más újságokat terjedelmük és munkatársaik számának megkurtítására késztettek. Az Egyesülés Egyháza tagjainak több kérdésre is válaszolniuk kell azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni az egyházzal és annak üzleti vállalkozásaival a 90 éves Moon halála után. Az alapító 13 gyereke közül az irányítást 3 fia és egy lánya veszi át; a The Washington Times lefejezése állítólag a három fiú közötti utódlási harc eredménye.

z újság az 1980-as években a Reagan-féle Fehér Ház kedvencei közé tartozott, s ennek köszönhetően a vetélytársakat megelőzve több szenzációs hírt tudott tálalni. Azóta több neves újságíró dolgozott a lapnak azzal a szándékkal, hogy abból egy professzionális, objektív híreket szolgáltató orgánumot faragjon, ahol a markáns konzervatív politikai nézeteket a szerkesztőségi cikkekre korlátozva határozottan elkülönítik a tényhírektől és tudósításoktól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.