Nagyvilág

Többen meghaltak egy pakisztáni légi csapásban

Ellentmondásosak a hírek a rakétatámadás áldozatairól: egyesek szerint öten meghaltak, mások szerint üresen álltak a házak, amelyek tálib fészkek lehettek.

Feltehetően egy pilóta nélküli amerikai repülőgép lőtt ki két rakétát egy falusi házra csütörtökön Pakisztán északnyugati részén. A csapásban öt ember életét vesztette – közölték pakisztáni illetékesek.

A légi csapás a törzsi ellenőrzésű Észak-Vazirisztán székhelyétől, Mirámsáhtól 18 kilométerre keletre, Norak faluban történt. A tartomány a legfőbb menedéke az al-Kaida és a tálib mozgalom fegyvereseinek.

Egy falubeli elmondta, hogy az épület lángokban áll. Az egyik névtelenül nyilatkozó tisztségviselő szerint viszont több olyan házat értek a rakéták, amelyben tálib lázadók szoktak tartózkodni. Egy további illetékes azt mondta: a halálos áldozatokon kívül négyen megsebesültek. Egy helyi törzsi vezető, bizonyos Inajat Vazir pedig azt állította telefonon az amerikai hírügynökségnek, hogy a ház vagy házak üresek voltak, és nem halt meg senki a légitámadásban.

Észak-Vazirisztán a szomszédos Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai hadsereg gyakori célpontja. Az Egyesült Államok tavaly, az Afganisztánban zajló tálib lázadás erősödésével párhuzamosan fokozta a pilóta nélküli repülőgépekkel Pakisztánban végrehajtott támadásokat, s az idén már 44 ilyen légi csapás történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik