Nagyvilág

Csak 22 újinfluenzás van Ukrajnában?

Ukrajnában eddig 22 esetben igazolták hivatalosan a H1N1 vírus által okozott megbetegedést – közölte hétfőn az ukrán egészségügyi miniszter első helyettese.

Vaszil Lazorisinyec kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak megfelelően, ha valamely régióban akárcsak egy újinfluenzás megbetegedést regisztrálnak, akkor az adott térség minden heveny légúti fertőzésben vagy influenzában megbetegedett lakosát egységes protokoll szerint kezelik.

Ezt a protokollt – tette hozzá – az ukrán egészségügyi minisztérium már korábban kidolgozta, elvégezte rajta a jelenlegi helyzetnek megfelelő módosításokat, és megküldte a régióknak – adta hírül a liga.net ukrán üzleti hírportál.

Lazorisinyec azt is elmondta, hogy Ukrajnának jelenleg nincs új típusú influenza elleni oltóanyaga, de folynak a tárgyalások, és folyamatban van több vakcina törzskönyvezése.

Az egészségügyi minisztérium hétfő déli adatai szerint Ukrajnában eddig 67-en haltak meg heveny légúti fertőzésben és influenzában, a hivatalosan regisztrált betegek száma elérte a 255 ezret, közülük 15 ezret kórházban kezelnek, 170 beteg állapota súlyos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik