A The Times Online cikke alapján a vegetáriánusok húsfogyasztás jelentős széndioxid-kibocsátásért felelős, ezért környezetvédelmi és erkölcsi szempontból is aggályos.
Lord Stern, a globális felmelegedés megfékezésével kapcsolatos teendőkről és kihívásokról beszélt a The Times Online-nak adott interjújában. Egyebek között megjegyezte, hogy „a húsfogyasztás vízpazarlással és jelentős mennyiségű üvegházhatást okozó gáz kibocsátásával jár. jár”.
A brit klímapolitika kidolgozásáért felelős főrend arra utalt, hogy a marhák emésztése során rengeteg metángáz keletkezik, amely a széndioxidnál is nagyobb mértékben járul hozzá a globális felmelegedését. Lord Stern meggyőződése szerint nemsokára ezért a környezetpusztítást okozó húsfogyasztás erkölcsi szempontból elfogadhatatlan lesz a közvélemény szemében.
Stern arra is felhívta a figyelmet, hogy a klímavédelem árát kezdetben a társadalomnak kell megfizetni. A politikusok nem hangsúlyozzák eléggé, hogy a környezetkímélő technológiák bevezetése olyan többletköltségekkel jár a termelők számára, amely a termék vagy szolgáltatás árában is meg fog jelenni – mondta. A szakértő szerint a magasabb élelmiszer és energiaárakra a társadalomnak olyan befeketésként kell tekinteniük, amely a jövőben térül majd meg.
A brit felsőházi képviselő kifejtette azt is, hogy a klímaváltozás elleni harc sikere a globális együttműködésen múlik. Mivel a szegény országok önerőből nem képesek a zöld technológiák bevezetésére, a fejlett nyugati államoknak támogatásokkal kell segíteniük a harmadik világ környezetbarát átállását.