Nagyvilág

Száznál több halott Bagdadban

Legalább százan haltak meg és több mint ötszázan sebesültek meg a vasárnap Bagdad központjában, két különböző, gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett robbantásos merényletben.

A rendőrség és az iraki televízió közlése szerint a merényletek célpontja a bagdadi tartományi kormány székháza és az igazságügyi minisztérium épülete volt. A két öngyilkos merénylő által elkövetett támadás a legvéresebb az iraki fővárosban az elmúlt két hónapban.

A robbantások színhelyét, az utcákat víz borította, a tűzoltók gyűjtötték össze az összeégett és megcsonkított holttesteket. A tartományi kormány székházánál hat autó kiégett. Az emberek takarókban vitték el a holttesteket, többen egy felborult autó alól próbáltak meg két holttestet kiszedni.

Amerikai katonai illetékesek szerint a támadások célja a felekezetek közötti feszültségek ismételt felszítása volt, továbbá meg akarták ingatni a Núri al-Máliki miniszterelnök iránti bizalmat a jövő évi parlamenti választások előtt. Máliki a javuló biztonsági helyzetre akarta építeni választási kampányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik